Jämtcupen & dagens fiske
avatar

I helgen så fiskade vi på Jämtcupen som gick i närheten av Hammerdal. Jag samåkte med Thomas Larsson samt Magnus Olsen och snacka om att det var fiskesnack ända från att vi åkte från Gävle upp till Sjöboda. 🙂

Fisket började på Halasjön där Thomas drog upp en abborre på 1050 gr och Magnus lyckades ta upp en abborre på 1250 gr vilket var personbästa för båda två. Själv hade jag lite otur och hamnade bredvid fisken hela tiden men fick också känna på stora abborrar där linan gick av 2 ggr och tappade en grymt stor abborre som jag trodde var gädda. Lyckades skrapa ihop 6,9 kg som visade sig var lite låg vikt för att kunna placera sig bra i slutändan av cupen. Vinnare i herrklassen på första deltävlingen blev Daniel Eriksson som lyckades dra ihop runt 14 kg. Maud vann damklassen på cirka 8 kg.

Andra deltävlingen gick på Greningen som var lite sämre än första sjön och det var ett svårt fiske där man verkligen fick slita för att lyckas få lite fisk. Alex Ungman vann herrklassen på cirka 8 kg och Maud vann damklassen på cirka 1,5 kg. Här lyckades jag själv skrapa ihop 3,9 kg och klättrade upp på en 9:e plats. Hittade inte de där riktigt bra hålen där man kunde dra flera abborrar på rad utan det var slita och dra 2 st i var 10:e hål.

Tredje och sista deltävlingen gick på Föllingesjön där jag fick tips att antingen kunde man en bra dag vinna på över 20 kg eller så kunde det bli lägre vikter på runt 6-10 kg. Jag fiskade med Tjäder och Rolf där vi la upp en plan i starten om att Rolf skulle gå själv upp till ett välkänt ställe som brukar vara fiskrikt. Jag och Tjäder gick tillsammans och startade på ett ställe som var rätt bra visade det sig i slutet. Vi låg här också på 3:e plats i lag och hade goda chanser på att behålla platsen om vi lyckades hitta lite fisk. Jag började nog tävlingen bäst med att dra upp cirka 3,5 kg första timmen men efter det gick det 30 minuter utan ett napp så jag chansade och gick rätt över sjön vilket jag inte skulle gjort visade det sig. Tjäder stannade kvar och lyckades skrapa ihop några kilon. Själv slutade jag på cirka 4,1 kg men lyckades totalt klättra upp på en 5:e plats. Vi lyckades också behålla tredje platsen. Kurt Gullbrantsen vann på cirka 6 kg och Kjersti Solli vann damklassen på cirka 4 kg.

Totalvinnare i herrklassen blev Jim Bekken (Svegs Sportfiskeklubb), två Krister Jakobsson (Svegs Sportfiskeklubb), trea Thomas Larsson (Svegs Sportfiskeklubb). I damklassen vann Maud Eriksson (Svegs Sportfiskeklubb), tvåa Josefin Hammargård (Ulriksfors), trea Annelie Erlingsson (Svegs Sportfiskeklubb). Oliver Nord (Bergsfiskarna) vann juniorklassen, Linus Axelsson (Svegs Sportfiskeklubb) tvåa i juniorklassen och trea Elias Olsson (Bergsfiskarna). I lag vann Jim Bekken, Krister Jakobsson, Martin Södergård (Svegs Sportfiskeklubb). De fem första lagen kom från Svegs Sportfiskeklubb. Resultatlista kommer läggas ut senare.

På vägen hem så hittade jag en mössa som kanske kan matcha Thomas mössa? 😉

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Idag så var jag iväg en sväng på Mälaren och drog upp lite större abborre på balansare. 🙂 Det var fruktansvärt skönt väder och jag bara satt och njöt…!! Fisket var inte lika bra som sist jag var iväg men det var mycket smält vatten som gjorde att vattnet blev grumligt och som troligen påverkade fisket. Lyckades i alla fall skramla ihop cirka 10 kg.

Det här inlägget postades i Bloggen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*